Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu a analytické účely využíváme soubory cookies. Více viz "Ochrana osobních údajů". Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

O LÁZNÍCH ŘEKLI...

"Používám oba typy Clifton vodních lázní - míchané i nemíchané. Jsou ideální pro pomalou přípravu ryb s různými příchutěmi a kořením. Výsledek je vždy stejný, velmi jemná a úžasná chuť, šťavnatost, přirozené aroma a vůně. Neméně důležitá je i efektivita vaření z hlediska nákladů a minimalizace množství odpadu", říká TOM AIKENS majitel stejnojmenné restaurace oceněné Michelinskými hvězdami.

Celý článek

PRESTIŽNÍ OCENĚNÍ

Vodní lázeň Clifton Food zvítězila v prestižní soutěži Caterer & Hotelkeeper Equipment & Supplies Excellence Awards 2009.

Tato prestižní soutěž oceňuje inovativní produkty v oblasti profesionálních gastronomických zařízení, které mají přínos k rozvoji stravovacích služeb.

Celý článek

Tým Britské kulinářské federace získal 35 medailí na světové kuchařské olympiádě, která se konala v Erfurtu v říjnu 2008. Tým používal k vaření výhradně Clifton Food míchané, nemíchané a duo vodní lázně.

Celý článek

 

 

KONTAKT
LABtechnik,s.r.o.
Studentská 812/6
62500 Brno
 547 253 119
E-mail: info@labtechnik.cz

VŠE O SOUSVIDE » Molekulární gastronomie

Koncept původně zaveden v 80 letech ve Francii, uznává vzájemý vztah mezi potravinářskou chemií a vařením.

Jedná se  o molekulární podstatu dějů, které se odehrávají při kuchyňské přípravě potravin. Molekulární gastronomie se zabývá laboratorním výzkumem dějů, vzájemnými reakcemi mezi různými druhy potravin, které se odehrávají při mechanickém a tepelném zpracovávání.

V praxi jde většinou o tzv. molekulární vaření. Poznatky, které se získají laboratorním výzkumem jsou aplikovány do kuchařských praxí.

Nezastupitelné místo v oblasti  molekulárního vaření  má metoda přípravy pokrmů Sous vide (vaření ve vakuu). Používá se ve špičkových restauracích, kdy z velmi kvalitních surovin s jasným a dohledatelným původem připravují touto technologií mimořádně aromatické pokrmy. K této přípravě je nutná vodní lázeň, která je schopna automaticky udržovat konstantní teplotu. Udržování teploty na požadované hodnotě hraje velmi významnou roli, teplota musí být opravdu rovnoměrná v celém prostoru lázně a to s maximalním kolísáním do 0,1°C.

Nejvhodnějším typem vodních lázní pro Sous vide vaření jsou cirkulační vodní lázně (lázně mají vestavěnou cirkulační pumpu a voda neustále cirkuluje ve vodní lázni), které jsou schopny takto nastavenou teplotu konstantně udržovat po celou dobu ohřevu a co je velmi důležité v celém prostoru vodní lázně.