CO JE SOUS VIDE
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem stanovenou dobu.
Potraviny jsou zavakuovány ve vzduchotěsném obalu a vaří se ve speciální vodní lázni s přesně kontrolovanou teplotou. Takto zavakuované potraviny (např. maso, ryby, zelenina, ovoce) se připravují různě dlouhou dobu. Většinou se jedná o dlouhodobou přípravu (až 72 hodin), při velmi přesně udržované teplotě a při teplotách v rozmezí 55 – 70 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťavnatost a texturu připravované potraviny.
Celý článek
CLIFTON FOOD - IDEÁLNÍ LÁZNĚ PRO SOUS VIDE
Clifton Food Range® vodní lázně jsou k dispozici v široké škále kapacit a stylů, tak aby vyhovoval požadavkům všech kuchařů a kuchyní. Jsou k dispozici ve verzích jako nemíchané vodní lázně, cirkulační vodní lázně nebo dvojité vodní lázně Duobath™. S objemy v rozmezí od 4 l do 56 l jsou lázně vhodné jak pro malé hotelové kuchyně a restaurace, jednotlivé úseky v rámci kuchyně až po velké kuchyňské komplexy a cateringové společnosti.
Velmi populární je ponorný cirkulační termostat FL4, který lze jednoduše umístit na vlastní vhodnou gastronomickou nádobu nebo kulatý hrnec.